– Det är fantastiskt bra, över förväntan. Framförallt är det roligt att se alla möten, folk som träffar gamla vänner och klasskamrater. Det känns bra att museet kan vara med och skapa sådana möten, säger Gunilla Gustafsson, föreståndare för stadsmuseum Näktergalen.
Det är museet, med bidrag av Sparbanksstiftelsen, som ger ut boken. Upplagan sträcker sig till 750 exemplar. Knappt en timme in i boksläppet har redan ett par hundra besökare kommit till Näktergalen för att köpa böcker, prata med skribenter och få sina böcker signerade.
Gerd-Marie Schultz är en av skribenterna bakom boken.
– Det är första gången jag kan titulera mig författare. Det är trevligt att det finns ett stort intresse.
– Det har varit en bonus att få träffa de andra skribenterna. Vi har suttit och pratat och vi har nog material till flera böcker till, säger hon.
Gerd-Marie Schultz text i boken handlar om sju år av hennes barndom, då hon bodde i en lägenhet med sin familj över lokalen där Handelsbanken finns idag.
– Samhället då var ett klassamhälle och det ger ett exempel på hur en arbetarfamilj levde under 40- och 50-talet. Vi bodde en familj i en tvårummare, under oss bodde borgmästaren i en niorums-lägenhet.
– Det var inget dåligt liv men väldigt olikt det liv som de bättre bemedlade levde då, berättar Gerd-Marie Schultz.
Efter avslutat boksläpp anordnades en paneldebatt med några av skribenterna i Rådhuset av föreningen Bevara Vimmerby.