Vimmerby Folkhögskola stänger lokalerna

Från och med måndag stängs Vimmerby Folkhögskola. ”Nästan alla kurser kommer att bedrivas på distans”, säger nya rektorn Susanne Lindvall.

Susanne Lindvall är ny rektor på Vimmerby Folkhögskola. Från och med måndag stängs skolan och drygt 100 deltagare får studera på distans.

Susanne Lindvall är ny rektor på Vimmerby Folkhögskola. Från och med måndag stängs skolan och drygt 100 deltagare får studera på distans.

Foto: Ylva Sandström

Vimmerby kommun2020-03-20 11:00

Susanne Lindvall har bara hunnit vara rektor på Vimmerby Folkhögskola i några veckor.

– Jag har kastats in i skarpt läge direkt, men jag är gammal i gården och har varit biträdande rektor i två år. Dessutom backas jag upp av fantastisk personal, säger hon, mellan två möten som har med coronaeffekten att göra.

Folkhögskolestyrelsen har beslutat att alla fyra skolor i Region Kalmar läns regi ska vara stängda tills vidare. För Vimmerbys del berörs drygt 100 elever, som från och med måndag får studera på distans.

– Det gäller nästan alla våra kurser. Allmän baskurs och konstskolan, där själva grunden för undervisningen förutsätter att man är på skolan, pausar vi fram till påsklovet, då det kan bli nytt beslut. Vi har också valt att avsluta seniorkursen tre veckor tidigare.

Lärare och servicepersonal jobbar på och Susanne Lindvall tycker att man är väl förberedd att växla över till digital distansutbildning.

– Som folkhögskola är distansutbildning inte ett förstahandsval. Men nu ska vi hantera det här så att alla får den utbildning de kommit hit för. På yrkesutbildningarna har man redan tidigare till viss del arbetat med uppgifter hemma och har en inarbetad plan, på allmän kurs hade vi ändå tänkt börja arbeta med lärplattformar. Nu kommer vi igång med det tidigare än tänkt.

Elever kommer att ha möjlighet att lämna material på skolan och vid behov träffa lärare enskilt för stöd.

Karta: Vimmerby folkhögskola
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!