Ung man höll kniv mot sin pappas nacke – efter "brottningsmatch"

Efter att tumult brutit ut i lägenheten kom mannen tillbaka med en kniv och hotade sin far. Hans lillebror blev vittne till alltihop och nu döms mannen till fängelse.

Polisen larmades till adressen av grannarna, som hört det högljudda bråket i lägenheten.

Polisen larmades till adressen av grannarna, som hört det högljudda bråket i lägenheten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Vimmerby kommun2024-06-25 11:48

Det var en kväll i mitten av maj i år som en man i 25-årsåldern, hemmahörande på en ort i Vimmerby kommun, besökte sin pappa i en lägenhet. Vid samma tillfälle var också en vän till familjen samt mannens lillebror och hans kompis där.

Av någon anledning uppstod bråk mellan den unga mannen och hans pappa. Enligt stämningsansökan till tingsrätten ska en kniv ha varit involverad och det högljudda bråket ledde till att grannarna larmade polisen. I förhör har pappan sagt att han och sonen hamnade i en "brottningsmatch" och att han fick ta emot flera slag. 

Efter det ska 25-åringen ha lämnat lägenheten för att sedan komma tillbaka med en kniv som han höll mot sin pappas nacke. Den unga mannen har själv uppgett i förhör att han var "kraftigt berusad" när detta hände. Han menar dock att han inte höll kniven mot sin pappas nacke men familjevännen, som blev vittne till händelsen, säger att han gjorde det.

Mannen i 25-årsåldern döms nu för grovt olaga hot och misshandel. Förutom det döms han också för barnfridsbrott då gärningen bevittnades av hans lillebror och dennes kompis. Den sistnämnda har i förhör sagt att han hört mannen skrika att han skulle hugga sin far med kniven. 

Dessutom döms mannen för två fall av narkotikabrott, då polisen vid tidigare tillfällen hittat både cannabis, 3-CMC (kristall) och amfetamin i bland annat mannens bil. 

Påföljden blir fängelse i 1 år och 6 månader och mannen ska också betala sin lillebror 25 000 kronor i skadestånd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!