Vimmerbyhus permitterar 19 medarbetare

Från och med onsdag kommer Vimmerbyhus korttidspermittera 19 medarbetare i produktionen på 40 procent.

Vimmerbyhus har valt att korttidspermittera 19 medarbetare i produktionen på 40 procent från och med 1 april.

Vimmerbyhus har valt att korttidspermittera 19 medarbetare i produktionen på 40 procent från och med 1 april.

Foto: Jenn Hultberg

Vimmerby kommun2020-03-30 11:00

Vimmerbyhus vd Joakim Ivarsson insåg förra veckan att produktionen inte skulle kunna fortgå som planerat på grund av det rådande läget kring coronapandemin och lämnade ett förslag på lösning med korttidspermitteringar till GS-facket. En nyhet som Dagens Vimmerby var först med att rapportera.

– Jag lämnade förslaget vid klockan 11 och fyra timmar senare var parterna överens om en lösning där 19 medarbetare i produktionen korttidspermitteras på 40 procent och går ner sex procent i lön. Jag är väldigt tacksam för att facket och medarbetarna visat full förståelse i den här situationen, säger Joakim Ivarsson.

Han är mån om att lösningen med korttidspermitteringen inte ska bli långvarig.

– Vi jobbar stenhårt på att hitta lösningar för att kunna återgå till det normala så fort som möjligt. Sedan känner jag ett ansvar gentemot samhället i stort att pengarna i stödpaketet från staten kommer att behövas ännu mer i andra branscher, säger Joakim Ivarsson.

Vad var bakgrunden till att ni tog beslut om korttidspermitteringar nu?

– I det här läget kan vi inte producera på som vanligt eftersom vi har fått indikationer på att flera byggprojekt som vi är involverade i riskerar att skjutas fram. Det råder osäkerhet kring om det kommer att finnas byggare på plats. Vi kan heller inte producera och fylla på lagren för mycket för det skulle riskera likviditeten. Dessutom har en del av våra underleverantörer flaggat för att deras lager kommer att börja sina framöver, säger Joakim Ivarsson.

Joakim Ivarsson är vd på Vimmerbyhus.
Joakim Ivarsson är vd på Vimmerbyhus.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!