Vinst på markaffären i Vendledal

Fastighetsbolaget Carlström Projects fick ja av kommunstyrelsen att köpa tomten i Vendledal. Och kommunen gör en vinst på runt 700 000 kronor.

Jacob Käll, Carolina Leijonram, Niklas Gustafsson, Magnus Sjölyck, Thomas Carlström, Sandra Lövsjö och Ola Gustafsson är överens om det är en bra affär för Vimmerby att det byggs nya lägenheter.

Jacob Käll, Carolina Leijonram, Niklas Gustafsson, Magnus Sjölyck, Thomas Carlström, Sandra Lövsjö och Ola Gustafsson är överens om det är en bra affär för Vimmerby att det byggs nya lägenheter.

Foto: OLOF CARLSON

Vimmerby kommun2020-03-21 15:00

Det visar samhällsbyggnadsavdelnings slutsummering av markprojektet, som dock delvis är beräknad.

Totalt beräknas markprojektet kosta kommunen 1 960 000. I det ingår rivning och en gata med gatubelysning för cirka 600 000 kronor. Den stora posten är 1,2 miljoner som kommunen köpte in en del av marken för. Den har sedan slagits ihop med mark kommunen hade sedan tidigare.

När det nu totalt 7 000 kvadratmeter stora området säljs landar prislappen pp 2,7 miljoner. Det är nära 300 000 kronor över utgångspriset kommunen hade när mäklaren inledde budgivningen.

Två anbud kom in och kommunstyrelsen antar nu budet från Carlströms Projects.

– En perfekt tomt för den här typen av lägenheter. Det kommer att bli tre huskroppar med fyra lägenheter i varje, säger Thomas Carlström, vd i fastighetsbolaget. 

Någon tidsplan är inte klar. Någon prislapp på lägenheterna är heller inte fastställd, eftersom kalkylerna ännu inte är klara.

– Det går till så att alla lägenheterna måste vara sålda innan vi kan börja, säger Magnus Sjölyck, vd på Byggbolaget i Vetlanda.

Förhoppningen är att försäljningen ska igång före sommaren och att byggnationen kan starta i höst.

Kommunchef Carolina Leijonram är nöjd med affären, inte minst att det är bostadsrätter som planeras.

– Det är en boendeform som vi har lite av i Vimmerby, säger hon.

Kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll (C) är också nöjd.

– Det är positivt att externa intressenter vill satsa i Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!