100-tal barn firade Förskolans dag

Hundratalet uppspelta och förväntansfulla barn värmde upp till musik och sång inför Bamseloppet. Sen blev det både glass och medaljer till var och en.

16 maj 2019 20:00

– Förskolans dag firas för att uppmärksamma förskolan och vi firar med Bamselopp, medaljer och glass, säger förskolelärare Marie Karlsson på Norrängen i Vimmerby.

Där samlades ett 100-tal barn i åldern 1–5 år för att värma upp inför det spännande springloppet. Till tonerna av svängig "Bamsemusik" värmde det upp både "kropp och knopp" för att vara taggade och redo för att springa. Det var två lopp, ett inne på gården för de mindre, och ett på gc-vägen runt förskolans tomt för de lite större barnen. Många var ivriga i starten, medan andra tog det mera coolt. Några ramlade och skaffade sig kanske de första "sommarknäna". Visst blev det kanske en tår eller så också, men alla tyckte det var kul att springa och de jublade när de sprang i mål. Jublade gjorde också kompisarna som satt och tittade på i väntan på sitt lopp. Belöningen lät inte vänta på sig. Det blev glass och medaljer till alla tappra små löpare.

Det finns sammanlagt 16 förskolor i kommunen och en bit över 700 barn går i förskola. Det är nästan alla barn mellan ett och fem år som går i förskolan. Verksamheten har vuxit snabbt i flera år. Något som lett till en pressad situation. Senaste året har ökningstakten dock mattats av och åtgärder har skett för att personaltätheten och minska sjukfrånvaron.

– Det är fortfarande tufft och svårt att få tag i utbildad personal. Men vi är här för barnen och vi har en bra verksamhet, säger hon.

Det var det som firades med barnen på torsdagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jimmy Karlsson

Ämnen du kan följa