300 000 kronor till sommarlovsfirande barn

För fjärde året får Vimmerby kommun pengar från Socialstyrelsen för att kunna arrangera avgiftsfria sommarlovsaktiviteter för kommunens barn och ungdomar. Drygt 300 000 kronor landade det statliga bidraget på i år.

13 juni 2019 10:00

I våras beslutade regeringen att fortsätta satsningen på avgiftsfria sommarlovsaktiviteter för alla barn mellan 6 och 15 år även 2019. Statsbidraget uppgår till sammanlagt 200 miljoner kronor, av vilka Vimmerby kommun har tilldelats drygt 300 000 kronor.

Syftet med det statliga bidraget, som betalas ut av Socialstyrelsen, är att stödja kommunerna att utveckla aktiviteter som är integrationsfrämjande, som motverkar segregation och som ger stimulans samt personlig utveckling. Man vill även bidra till att skapa nya kontaktytor mellan flickor och pojkar från olika sociala bakgrunder.

I Vimmerby kommun är det Camilla Karlsson på allaktivitetshuset Fabriken som ansvarar för de avgiftsfria sommarlovsaktiviteterna.

– Det är fjärde året vi får pengar och 300 000 kronor är ungefär som tidigare. Vi har gjort så att vi har gått ut till kommunens föreningar och låtit dem söka pengar för att arrangera avgiftsfria sommarlovsaktiviteter, säger Camilla Karlsson.

De som har sökt och fått pengar 2019 är Vimmerby IF, Vimmerbyortens Ryttarförening samt Djursdala Samhällsförening.

– Vi är jättetacksamma för föreningarnas engagemang, så att vi kan hjälpas åt att få en geografisk spridning på aktiviteterna runt om i kommunen.

– Utöver det har vi på Fabriken gjort iordning vår musikstudio, så att vi kan erbjuda ett låtskrivarcamp under vecka 25. Vi anordnar också en endagsresa till Gotland, men den är redan fulltecknad, berättar Camilla Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Micael Rundberg

Ämnen du kan följa