ALV spräcker julirekord – genom alla tider

Astrid Lindgrens Värld är med stora steg på väg mot drömsiffran 500 000 besökare på ett år. När man på onsdagseftermiddagen kunde summera juli månads siffror, visade det sig vara den bästa julimånaden någonsin.

31 juli 2019 17:30

Det är inte svårt att förstå att ALV:s vd Jocke Johansson njöt i fulla drag på onsdagseftermiddagen. Efter en tisdag som i mångt och mycket regnade bort avslutades juli månad med den fjärde mest besökta dagen i parkens historia (närmare 10 700 besökare på onsdagen). Vid summeringen visade sig också juli 2019 bli den mest välbesökta julimånaden någonsin med totalt 218 373 besökare.

– Det slår vårt tidigare julirekord från 2009, då Villa Villekulla-miljön invigdes. Då hade vi 214 000 besökare, berättar Jocke Johansson.

Totalt, från öppningen 17 maj och fram till 31 juli, har parken i år besökts av 364 000 besökare. I och med det ligger man 10 % över budgeterade 330 000 personer för samma period. På året har man budgeterat för 492 000 besökare, och med tanke på att bokningsläget för augusti ser bra ut tyder mycket på att man äntligen ska nå den där efterlängtade halvmiljonen i år.

– Vi är bara jättelyckliga, framför allt över att vi studsar tillbaka efter fjolåret, som var svagare än förhoppningarna. Vädret har en stor påverkan, men det handlar inte bara om det. Bland annat upplever vi att vi har många fler internationella gäster, ökningen av gäster som kommer med husbil är markant och kronkursen är med oss. Framför allt får vi mycket beröm av gästerna för ett bra jobb.

Ser du några utmaningar, saker som inte funkar?

– Helt klart har vi utmaningar. Matköerna är ett bekymmer när det är så pass mycket folk inne i parken som i dag. Där proppar det igen för mycket, menar Jocke Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Micael Rundberg

Ämnen du kan följa