ALV:s vd om intresset för Eken

Astrid Lindgrens Värld är i akut behov av boende till sina anställda och har planer på en storinvestering för ändamålet. Man har tidigare hyrt lokaler i Eken-fastigheten och nu ska fastigheten säljas efter Agnig Xanis konkurs.

7 februari 2019 19:29

Bolaget som äger Eken-fastigheten i centrala Vimmerby, Agnig Xani AB, har försatts i konkurs. Konkursförvaltaren advokat Morgan Kvarnström skriver i ett mail till oss att de fastigheter som bolaget äger kommer att försöka säljas.

Samtidigt letar Astrid Lindgrens Värld med ljus och lykta efter såväl kortsiktiga som långsiktiga lösningar avseende boende för sin säsongspersonal och har tidigare kopplats samman med Eken-fastigheten. För fem år sedan hyrde ALV dessutom lokaler i Eken just för det ändamålet. Men när Astrid Lindgrens Världs vd Jocke Johansson på onsdagskvällen nås av uppgifterna att Ekens ägare har gått i konkurs och att fastigheten ska säljas är intresset svalt.

– Allt är ju en prisfråga, men så som vi har bedömt det tidigare kräver den för mycket av upprustning och underhåll, säger Jocke Johansson.

– Fastigheten ligger på en väldigt bra plats i stan och vårt behov är stort, men nej. Man skulle väl kunna säga att vi håller i princip alla dörrar öppna, men att Eken-dörren är stängd.

Hur har gensvaret annars varit nu när ni har efterlyst boendelösningar till er säsongspersonal?

– Jättebra. Folk är positiva och jag märker att alla som kan hjälpa till också försöker göra det. Samtidigt måste vi planera för en långsiktig lösning och då har vi pratat mycket om en egen investering. Vi för diskussioner med kommunen, så vi får se vart det landar, säger Jocke Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Micael Rundberg

Ämnen du kan följa