... Men Elisa kommer till Södra Vi

Hon har vunnit både Körslaget och Let's Dance. Den 2 juli är Elisa Lindström en av artisterna på årets upplaga av "Sommarkväll i Brunnsparken" i Södra Vi. Blir det bara väder så räknar vi med storpublik. Och vi är ju väldigt glada att hon blivit frisk från sin lunginflammation, så att hon kan komma till oss, säger Ingmar Eklund, ordförande i arrangerande Södra Vi hembygdsförening.

Dansbandsstjärnan Elisa Lindström kommer till Södra Vi på lördag.

Dansbandsstjärnan Elisa Lindström kommer till Södra Vi på lördag.

Foto: TT

Vimmerby2016-06-30 11:00

När Södra Vi hembygdsförening dukar upp till musikkväll i Brunnsparken brukar publiken inte vara sen att bänka sig.

Tvingades ställa in

– Det har hittills varit en dundersuccé, som mest har vi haft 1 500 personer. Men det är klart att vädret styr en del. I fjol var det faktiskt lite för varmt 32 grader, säger Ingmar Eklund.

Elisa Lindström fick så sent som för bara några dagar sedan ställa in bland annat den tv-sända allsången från Liseberg på grund av lunginflammation, men nu är hon på benen igen.

– Jätteskönt besked att hon kommer. Det är vi förstås glada för.

70 årsjubileum 

Artister som Cajsa Stina Åkerström, Lasse Sigfridsson, Hans Martin och Towe och Charlotta Widerberg har framträtt på sommarkvällarna och i år är det utöver Elisa Lindström flera andra artister, bland andra Jard och Carina Samuelsson och lokala förmågor, bland andra Isak Hubbard.

I sommar finns det dessutom lite extra anledning att festa till det.

– Södra Vi hembygdsförening har fyllt 70 år, Sveriges Hembygdsförbund firar 100-årsjubileum i år och har utlyst året till "Hembygdens år". Jubileet blir ett tillfälle för gemenskap, fest och glädje. Vi ska fira en av Sveriges största folkrörelser och uppmärksamma allt det arbete som utförs i drygt 2 000 medlemsföreningar. Vi är glada över att ha fått sponsorhjälp från Sparbanksstiftelsen Vimmerby och Kamratföreningen Ljunghäll.

Elisa Lindström

Elisa Lindström, sångare i det svenska dansbandet Elisa’s, illdelades Guldklaven i kategorin Årets Sångerska 2011 och 2012. Hon var körledare för kören från Töreboda i Körslaget 2013 och vann tävlingen.

Elisa Lindström deltog som soloartist i Melodifestivalen 2014 med bidraget ”Casanova”, där hon slutade på en femte plats i den första deltävlingen, och gick därmed inte vidare i tävlingen.

Elisa Lindström vann finalen i Let’s Dance 2016. Hon dansade tillsammans med Yvo Eussen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om