Ovanligt boksläpp på bondgård –"Har jag gjort detta?"

Ibland surrande flugor och råmande mjölkkor sker i kväll ett boksläpp. "Det kanske blir första och sista gången som det blir boksläpp istället för kosläpp i Flaka" säger författaren i fråga, Lennart Nilsson.

Lennart Nilsson har skrivit sina memoarer och boken heter Droppen som ger liv.

Lennart Nilsson har skrivit sina memoarer och boken heter Droppen som ger liv.

Foto: Maria Fabien

Vimmerby2024-08-06 18:15

Vimmerbybon Lennart Nilsson har skrivit sina memoarer och boken heter "Droppen som ger liv". Den färdigtryckta boken levererades till Flaka i fem kartonger.

– Känslan när man tar upp den första boken är obeskrivlig. Har jag gjort detta?, säger han.

I boken skriver han om sina "upplevelser från barndomen och långt in till ålderdomens höst". Det var hans barnbarn som fick honom att till slut fatta pennan: "Morfar kan du inte berätta vad du har varit med om?".

undefined
Under tisdagen 6 augusti var det boksläpp.

Det tog Lennart Nilsson åtta år att sammanställa sina minnen. Först tänkte han att det skulle räcka med att spara dem på ett USB. Men det blev en bok.

– Minnen är som grenarna på ett träd. Det tillkommer nya. Det ena minnet ledde till det andra. Först gjorde jag en skiss och allt föll inte på plats med en gång, säger Lennart Nilsson.

Han skriver om starka minnen från att ha vuxit upp på landet, varför han inte blev mjölkbonde utan lärare, sin kristna tro och om sina år i Etiopien. Lennart Nilsson berättar att han drivs av en stark känsla av att vilja hjälpa till.

– Jag är inte nöjd med att sitta still. Man kan naturligtvis inte hjälpa alla, men många droppar små, säger Lennart Nilsson.

I inledningen av sin bok skriver han om att "en människas liv liknar en vattendroppes liv" och ställer sig frågan om hans liv har någon betydelse för andra och "vad blev det?".

undefined
Boken tog åtta år att sammanställa.
undefined
Många samlades i Flaka för att höra Lennart Nilsson prata om sin bok.
undefined
Lennart Nilsson beskriver i sin bok bland annat uppväxten på landet och hur det kom sig att han inte blev mjölkbonde.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!