10 miljoner till ciderproduktion

Åbro Bryggeri får ett regionalt investeringsstöd på tio miljoner kronor från Tillväxtverket för sin fortsatta exportsatsning.- Otroligt glädjande. Det här ökar farten på våra redan planerade investeringar, som snarare kommer att hamna på 180 miljoner de närmaste två åren, säger bryggeriets vd Henrik Dunge.

Rekorderlig slant. Åbro Bryggeri får 10 miljoner kronor från Tillväxtverket för satsning på ciderexport.

Rekorderlig slant. Åbro Bryggeri får 10 miljoner kronor från Tillväxtverket för satsning på ciderexport.

Foto:

Vimmerby2012-06-30 04:06


Tillväxtverket fortsätter att sätta guldkant på Vimmerby. Nyligen kom beskedet att Vimmerby är en av fem turistdestinationer som får dela på 60 miljoner kronor för att utveckla turismen på den internationella marknaden.
Så kom beslutet att Tillväxtverket också beviljar Åbro Bryggeri ett regionalt investeringsstöd på tio miljoner för sin fortsatta exportsatsning.
"Åbro Bryggeri är ett bra exempel på ett lokalt förankrat företag som med långsiktighet och envetet arbete lyckats göra sig gällande på en global marknad. Investeringarna stärker även Åbros roll i det destinationsutvecklingsarbete som bedrivs i Vimmerby inom ramen för Tillväxtverkets insatser för destinationsutveckling", skriver Tillväxtverket i sitt beslut.

"Helt otroligt!"
Bryggeriets vd Henrik Dunge var naturligtvis glad över beskedet.
- Det är helt otroligt. Det hade vi faktiskt inte räknat med. Men ibland ska man ha tur. Det är roligt för Vimmerbyområdet, precis som satsningen på destinationsarbetet.
Åbro Bryggeri har ju redan tidigare aviserat att man efter de stora framgångarna med sin cider på exportmarknaden ska investera 140 miljoner i en ny tapphall och ytterligare tapplinje för ökad kapacitet och större förpackningssortiment. Vilken skillnad gör de tio miljonerna?
- Mycket. Stödet innebär att vi kan öka hastigheten på våra investeringar, som snarare kommer att hamna på 180 miljoner de närmaste två åren. Det ger en boost åt hela processen och vi kan komma igång snabbare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om