14 månaders fängelse

Det blev fängelsestraff för de två män hemmahörande i Hultsfred och Gunnebo som åtalats för bland annat våldsamt upplopp i Vimmerby. Den 23-årige Hultsfredsbon som tingsrätten ansåg varit anförare vid Vimmerbyupploppet dömdes till ett år och två månaders fängelse och den 23-årige mannen från Gunnebo till fängelse i ett år.

Vimmerby2009-03-04 07:10

Ytterligare två Hultsfredsbor, som haft inblandning med de två huvudmännen, fick sina domar. En 23-åring dömdes till fängelse åtta månader för misshandel och en 19-åring till ungdomsvård.

Vid den två dagar långa huvudförhandlingen vid tingsstället i Västervik förnekade de båda som utpekats som anförare vid upploppet i Vimmerby.
Händelsen utspelade sig utanför Harrys i centrala Vimmerby och blev av sådan allvarlig art att polis från flera orter, bland annat från Östergötland, fick kallas in. Flera poliser vittnade vid rättegången om hur allvarlig situationen var och att man utan sina hundar troligen inte klarat situationen.

Högt straffvärde
Just polishundarna blev en viktig faktor under rättegången då poliser vittnade om att de tilltalade uppmanade varandra att sparka på hundarna för att oskadliggöra dem.
I sin bedömning av Hultsfredsbons brott skriver tingsrätten bland annat:
"Den tilltalade är övertygad om att ha begått grov misshandel, misshandel och våldsamt upplopp. De begångna brotten har ett förhållandevis högt straffvärde.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om