15-tal nya jobb till Vimmerby

Lansen Omsorg blir först ut att köpa mark i nya området Nosshult, strax utanför centrala Vimmerby. Där kommer man bygga ett LSS-boende för sex vårdtagare. Men det stannar inte där, utan företaget gör ytterligare en etablering i Vimmerby kommun, med byggstart under hösten. – Totalt handlar det om ett 15-tal nya arbetstillfällen, berättar ägaren Marcus Hamlin.

Marcus Hamlin och hans bolag Lansen Omsorg bygger två nya LSS-boenden i Vimmerby. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Marcus Hamlin och hans bolag Lansen Omsorg bygger två nya LSS-boenden i Vimmerby. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Foto:

Vimmerby2017-09-02 04:30

2014 öppnade Lansen Omsorg sitt första LSS-boende – i Postens gamla lokaler i Södra Vi. I december 2016 var man igång med verksamheten i sitt andra gruppboende, beläget i Gästgivarehagen i Vimmerby.

Men efterfrågan på LSS-bostäder är stor och nu expanderar företaget ytterligare.

Tidigare har man tittat på mark i VOK-skogen och var även intresserade av Nybble-området.

Men i dagarna gjorde Lansen Omsorg upp med kommunen om att köpa en tomt i nya området Nosshult. Där kommer man bygga ett LSS-boende för sex vårdtagare.

– Det stämmer. Vi har blivit lovade att det är vi som står först i kön. Det är ju lite kvar än, som att detaljplanen inte ska överklagas plus att värdering ska göras, men det känns verkligen bra, säger Marcus Hamlin ägare och verksamhetschef.
– Verksamheten kommer bli samma – en litet och gemytligt boende för funktionshindrade. Där handlar det om 7-8 nya jobb, berättar Marcus, som räknar med byggstart om ett-två år om allt går som det ska med detaljplanen.

Lansen Omsorg har tidigare blivit erbjuden en tomt i Nosshult, men då var man tveksam.
– Nu har kommunen satt lite blåslampa på  området och konkretiserat sig, så jag tycker det känns jätteintressant.

Men Lansen Omsorgs expansion stannar inte där. Företaget kommer nämligen bygga ytterligare ett LSS-boende i Vimmerby av samma storlek. Var i kommunen det hamnar kan Marcus Hamlin dock inte avslöja.
– Nej, bygglovet är inte helt klart än. Men här ska spaden sättas i marken redan till hösten, berättar Marcus Hamlin.
– Jag är mån om att verka i ett område där vi är integrerade i samhället. Det är hela idén. Vi har fler trådar ute till ytterligare boenden, men det börjar nog bli fullt i den här kommunen nu, säger Hamlin.

Totalt handlar det om ett 15-tal nya arbetstillfällen som dessa båda boenden kommer generera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om