17-åring dömd för bedrägerier

Den 17-årige Vimmerbypojken läste i tidningen hur man skulle kunna lura människor - ett tips om bedrägeri helt enkelt. Han beslöt sig för att testa och när första bedrägeriet lyckats tänkte han "så lätt var det" och det blev tre exakt lika bedrägerier. På tisdagen åtalades han och dömdes för fyra bedrägerier till ungdomstjänst 50 timmar.

Vimmerby2009-12-09 07:17

Vid rättegången i Västervik erkände 17-åringen de fyra bedrägerierna, som utförts på exakt samma sätt under ett par veckor i slutet av juli och början av augusti i år.
Under rättegången avslöjades också att pengarna, sammanlagt totalt 5 400 kronor har till fullo betalats till de lurade målsägandena. Summorna varierade mellan 1 200 kronor och 1 500 kronor och i några fall var köparnas mamma och pojkvän inblandade som köpare.
Eftersom den tilltalade erkände samtliga fyra bedrägerier valde extra åklagare Bo Svensson att avstå från förhör med målsägandena.

Bluffmobil
17-åringen annonserade ut en mobiltelefon till försäljning via "Blocket" på internet. Detta trots att han aldrig tänkt leverera någon mobil till hugade köpare - men han krävde förskottsbetalning till hälften av summan han ville ha i slutbetalning.
Den tilltalade berättade inför rätten att några av de intresserade spekulanterna var och blev lite misstänksamma innan har fick förskottspengarna.
- Det krävdes många mejl innan jag genom lögner lyckades övertyga spekulanterna. Jag använde falskt namn, mest kvinnonamn, sa han inför rätten och förklarade att han därmed lyckades vara anonym och inte behövde få kontakt med de personer han lurade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om