17-åring dömd för misshandel x 9

Den 17-årige Vimmerbyynglingen drack ensam 75 centiliter starksprit på Valborgsmässoafton. Det fick till resultat att han spårade ur och på en och samma kväll, under en promenad till Vimmerby centrum, misshandlade han nio andra ungdomar han mötte - med knytnävslag och med en trästav. Flera av dem skadades i ansiktet. Men vid torsdagens tingsförhandling i Västervik förnekade 17-åringen åtta av de nio misshandelsfall åklagaren radade upp i sitt åtal. Tingsrätten gick på kammaråklagare Lennart Löthmans linje och dömde 17-åringen för alla nio fallen - till vård enligt socialtjänsten.

Vimmerby2006-09-08 06:42

Det var i sig en något märklig rättegång. Åklagaren radade upp nio fall av misshandel och nio offer som alla vittnade med säkerhet att det var den tilltalade som slagit dem, dels med knytnävarna, dels med en trastav han bar med sig under delar promenaden från en förfest till centrala Vimmerby.
Men trots den till synes starka bevisningen nekade den tilltalade till åtta av misshandelsfallen. Det var endast i ett fall, där han sträckt sig in i målsägandens bil och slagit till passageraren med trästaven, som han erkände.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om