2 av 150 är män

Bertil Hultenius och Håkan Sjögren är kommunens enda manliga förskollärare. Och de är överens: - Vi har ett kanonjobb. Det är synd att fler män inte väljer att jobba på förskola, för det skulle behövas.

Bertil Hultenius trivs med att jobba som förskollärare. Här syns han med barnen Ester Malmunger, Stina Bragsjö och Elin Thörn.

Bertil Hultenius trivs med att jobba som förskollärare. Här syns han med barnen Ester Malmunger, Stina Bragsjö och Elin Thörn.

Foto:

Vimmerby2008-06-28 04:05


När Bertil Hultenius var i 30-årsåldern valde han att utbilda sig till förskollärare.
Då kvoterades männen in och det var lätt att få jobb. Nu jobbar han som förskollärare på Stenshults förskola - och har hunnit få trettio års erfarenhet av yrket.
- Jag har aldrig ångrat mitt yrkesval. Att jobba som förskollärare är helt suveränt. Relationen till barnen är det bästa, tänk att det första du får när du kommer till jobbet är tre - fyra kramar! säger han.

Ansvarsfullt jobb
Bertil Hultenius är ensam man på sin arbetsplats - precis som så många andra manliga förskollärare i Sverige.
- Yrket har tyvärr väldigt låg status bland oss män. Det är nästan så att folk tycker synd om en ibland. Men själv tycker jag att det är ett kanonjobb. Jag kan inte se något mer ansvarsfullt arbete än att ta hand om små barn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om