2012 - Åbros bästa år någonsin

2012 blev Åbro Bryggeris bästa år någonsin. Drygt 100 miljoner kronor i vinst efter enorma exportframgångar. Särskilt i Australien och Nya Zeeland, men också i England. Nu siktar Vimmerbybryggeriet på New York och den amerikanska marknaden.

Erövrar världen och redovisar bryggeriets bästa år någonsin. Henrik Dunge vd för Åbro Bryggeri som gör en vinst på över 100 miljoner kronor 2012 och står i begrepp att satsa på USA efter de framgångsrika exporttågen  i England, Sydafrika, Australien och Nya Zeeland. "Det är skicklighet och tur som ligger bakom våra framgångar. Vi har också haft bra hjälp av pundets värde under fjolåret, säger han. Annat för det för drygt tio år sedan....

Erövrar världen och redovisar bryggeriets bästa år någonsin. Henrik Dunge vd för Åbro Bryggeri som gör en vinst på över 100 miljoner kronor 2012 och står i begrepp att satsa på USA efter de framgångsrika exporttågen i England, Sydafrika, Australien och Nya Zeeland. "Det är skicklighet och tur som ligger bakom våra framgångar. Vi har också haft bra hjälp av pundets värde under fjolåret, säger han. Annat för det för drygt tio år sedan....

Foto:

Vimmerby2013-09-24 06:12


- Det är all time high 2012. Exporten till Australien och Nya Zeeland har exploderat och även England har gått riktigt bra. Dessutom hade vi ett bra år också i Sverige trots att vädret inte var så bra, men vi hade fotbolls-EM och OS, säger Henrik Dunge vd för det familjeägda bryggeriet i Vimmerby.

Olönsamt
Nu är det långt till det krisläge och följande stålbad bryggeriet befann sig i för drygt tio år sedan. Det var då man fattade beslut om en strukturomvandling och att lämna den svenska dagligvaruhandeln.
- Det fungerade inte. De stora volymer vi hade där gav inga pengar. Vi insåg att vi kanske skulle ha klarat oss i ett eller två år till. I ett sånt läge kan man inte sitta och titta på - då måste man ta tag i det. Så vi tog beslutet att lämna dagligvarukedjorna och gick igenom ett stålbad, säger Henrik Dunge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om