23 inställda lektioner - på en vecka

23 inställda lektioner på en vecka. Det tvingades högstadiet på Astrid Lindgrens skola till för en tid sedan. - Det var en extrem vecka för oss, säger områdeschefen Sam Månsson.

Vimmerby2014-02-24 07:14

Sjukdomstider ställer till problem på kommunens skolor. Värst verkar situationen på Astrid Lindgrens skola ha varit. För en tid sedan tvingades man ställa in 23 lektioner på en vecka. Det är nästan var tionde lektion.
Orsakerna var sjukdom i lärarkåren och att många lärare skulle på utbildning.
- Det är inte speciellt vanligt att vi tvingas ställa in lektioner, men vi har haft en diger sjukdomsperiod. Jag hoppas att vi är igenom den här sjuktoppen nu, men det är för tidigt att säga. Även många elever har varit sjuka under den senaste tiden, säger rektor Sam Månsson.

"Ytterst sällan överlag"
Månsson menar att inställda lektioner hör till ovanligheterna.
- I normala fall har vi haft bra med vikarier och elevrådet säger att man är nöjda. Överlag är det ytterst sällsynt med inställda lektioner, men det var flera lektioner som vi inte klarade.
Hur ser du på att behöva ställa in lektioner?
- Det är inte bra. Varje lektion som försvinner är ett undervisningstillfälle som försvinner.
AL-skolan har en vikarielista, men listan behöver påökning.
- Vi behöver jobba hårdare för att få in fler i vår vikarielista. Det viktiga är att vi har vuxenbemanning på våra lektioner och det vore skönt att ha fler namn att ringa till. Men vikarierna sitter inte och väntar, utan söker andra jobb under tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om