23 miljoner till kök för kylmat

Det blir ett nytt kök med kylmatssystem vid Vimarskolan i Vimmerby. Kommunstyrelsen föreslår att ta 23 miljoner av de pengar som är avsatta till Ekens utbyggnad. Samtidigt anslås också tre miljoner till att bygga om köket på skolan i Tuna.

Vimmerby2009-05-07 06:18

- Det är meningen att de här byggnationerna ska igång under året, teknik- och servicenämnden beslutade om inriktningen i slutet av mars. Det vi har att titta på är finansieringen, säger Carl-Axel Centerstig, ordförande i kommunstyrelsen.
Teknik- och servicenämnden har beslutat att man vill bygga till köket vid Vimarskolan för att där laga mat till större delen av den kommunala matorganisationen i tätorten Vimmerby. Det innebär att en stor del av kommunens matorganisation går över till det omdebatterade kylmatssystemet.

Kontroll och kvalité
- Med det här systemet ordnar vi själva tillagningen och får ett bra grepp om vilka råvaror med mera som används. Det blir en bättre kontroll av livsmedelskedjan och vi klarar krav och regler utan att maten tappar i kvalité eller i smak, säger Carl-Axel Centerstig.
Han hänvisar till att kommunen har svårt att klara kraven att kokt potatis måste serveras inom en timma efter kokningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om