24 år med Monte Carlo

Sedan mitten av 1980-talet har pizzarestaurangerna poppat upp som svampar i Vimmerby. Och ägarna har kommit och gått med jämna mellanrum. Monte Carlo var bevisligen inte först i stan, för det var Mustasch, men i snart 24 år har familjen Novratidis utvecklat sin affärsidé i samma hus. - Vi trivs jättebra och vi har hela tiden lyckats öka omsättningen trots mycket konkurrens, säger grundaren Mimmis Novratidis.

Mimmis Novratidis startade Monte Carlo 1984 som en biljardhall med kafé.

Mimmis Novratidis startade Monte Carlo 1984 som en biljardhall med kafé.

Foto:

Vimmerby2007-09-04 06:14

Mimmis Novratidis kom från Grekland till Sverige redan på 1970-talet och bodde bland annat i Oskarshamn innan han hamnade i Vimmerby.
Här växte idén om en spelhall och kanske pub fram.
- Jag hade gått och funderat länge på att starta upp något eget och 1984 fick jag möjligheten att hyra i den här byggnaden som vi fortfarande huserar i. Jag kommer ihåg att det stod några gamla bilar härinne, så det var en hel del jobb innan vi kom igång, berättar Mimmis.

Biljardhall
Från början var det biljardhall och lite kafé-verksamhet, men redan andra året kom det till ett kök för pizzabakning.
1987 blev det ytterligare lite större och 1990 fick man restaurangdelen.
- Det var en rolig tid och det hände mycket, minns Mimmis.
1997 kom det till en pub på övervåningen (Vimmerby IF:s gamla klubblokal), men det var bara öppen en kort tid.
- Nja, det där med pub var inget för oss, det märkte vi ganska snart, så numera använder vi övervåningen för bokningar av lite större sällskap. Vi planerar faktiskt för att göra om till en Grekisk Taverna inom en snar framtid för det är något som folk frågar efter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om