24-åring frias för mordbrand

En 24-åring frias för mordbranden i ett hyreshus i Vimmerby i maj 2009. Hovrätten anser att branden sannolikt är anlagd, men att det inte behöver vara 24-åringen som gjort det. Han behöver därför heller inte betala det skadestånd på runt en miljon som försäkringsbolaget och bostadsbolaget krävt.

Vimmerby2011-03-23 07:17

Branden bröt ut i den lägenhet i gamla Vimarhem där mannen då bodde. Enligt den utredning som gjorts är branden anlagd inne i lägenheten. Den tekniska undersökningen pekar på att det rör sig om två primära brandhärdar, en i hallen och en i lägenhetens enda rum. Det har också säkrats spår av petroliumliknande vätskor, särskilt i hallen. Polisens tekniker kan inte säga vilken av brandhärdarna som antänts först. Men brandbilden tyder helt på två härdar.

Vaknade av branden
Den 24-årige mannen säger att han somnade i soffan när han kom hem tidigare på kvällen. Han vaknade runt midnatt av att det var varmt i rummet. När han försökte öppna fönstret och balkongdörren såg han elden reflektera sig i rutan. Han uppfattade det som att det då endast brann i hallen. Han öppnade balkongdörren och hoppade ut från andra våningen.
När räddningstjänsten kom till platsen måste övriga hyresgäster i fastigheten evakueras under dramatiska former.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om