25 miljoner

Saneringen av industritomten Plåtslagaren på södra industriområdet är ännu inte färdig. Hittills har kommunen hittat oljefat, spår av tungmetaller och runt 100 ton järnskrot på platsen. Vad prislappen stannar på vill ingen kommentera än så länge.

Foto:

Vimmerby2008-02-28 07:22


- Det finns ingen anledning att spekulera om vad det här kommer att kosta eftersom vi inte är där ännu. det är arbete kvar att göra och vi har inte fått alla räkningar från entreprenörerna ännu, säger kommunalrådet Carl-Axel Centerstig, sedan kommunstyrelsens arbetsutskott fått en lägesrapport om arbetet med industritomten av utvecklingschefen Christer Johansson.
Enligt uppgifter till vår tidning kan kommunens kostnader för att ställa i ordning tomten hamna på mellan 20 och 25 miljoner kronor.
De summorna vill dock inte vare sig Carl-Axel Centerstig eller Christer Johansson säga något om.
- Det är bara onödigt att gå ut och kommentera siffror när vi fortfarande håller på att färdigställa den här exploateringen, och vi vet inte slutsumman ännu, men helt klart är att det är miljösaneringen som har förändrat hela kostnadsbilden i det här fallet, säger Christer Johansson.
Han bedömer att arbetet ska avslutas under mars månad och hela exploateringen ska sammanställas senast i april.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om