262 lediga jobb i Vimmerby

Arbetslösheten befaras fortsätta stiga hela nästa år. Men ovissheten är stor. I Vimmerby har arbetslösheten till och med minskat en aning senaste månaden. Och det finns över 260 lediga jobb anmälda till förmedlingen!

Vimmerby2012-12-14 07:26

- Det är säsongsjobben för nästa sommar som redan kommit in. Det är positivt att vi har den starka besöksnäringen, säger Ann-Britt Sköld på arbetsförmedlingen.
Enligt månadsstatistiken som publicerades på torsdagen är arbetslösheten i Vimmerby kommun 8,0 procent i november. En minskning med 0,1 procentenheter jämfört med oktober, men i en tid när arbetslösheten ökar i stort sett i alla övriga kommuner, länet och riket med 0,3-1,1 procent. Sedan november i fjol har arbetslösheten i Vimmerby ökat med 0,5 procentenheter. Förhållandevis stabilt, trots varsel och lågkonjunktur.
- Det är stora lokala variationer, beroende på vilka industrier man har, vad de tillverkar och till vem de säljer, säger Ann-Britt Sköld.

Lägre bland unga
8,0 procent arbetslösa innebär att 617 kommuninvånare är utan jobb. Det är fem färre än en månad tidigare, men drygt femtio fler än samma tid i fjol.
Vimmerby ligger med 8,0 under både riks- och länssnitten som är 8,5 respektive 8,6 procent. Lägst arbetslöshet i länet har fortfarande Ölandskommunerna och Oskarshamn därefter Vimmerby. I botten ligger som tidigare Torsås, 11,1 och Hultsfred 10,1 procent.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om