"3 000 - men folk kom sent"

2 500 besökare på dagen. 3000 på kvällen.
Det gör arrangören av Stadsfesten i Vimmerby nöjda.
- Vi nådde inte riktigt ända fram, men vi är väldigt nöjda med den fest det blev, säger Magnus Holmberg när han summerar helgens stadsfest i Vimmerby.

Arrangören Think Image med Magnus Holmgren i spetsen är nöjd med stadsfesten i Vimmerby där 3 000 besökare dansade framåt natten.

Arrangören Think Image med Magnus Holmgren i spetsen är nöjd med stadsfesten i Vimmerby där 3 000 besökare dansade framåt natten.

Foto:

Vimmerby2011-09-06 06:31


Ett kalas som drog igång redan vid lunchtid med en lång rad familjeaktiviteter och höll på fram till småtimmarna innan sista dansen var slut.
- Vi hade runt 2 500 besökare på torget under dagen, sen kom det till slut 3 000 på kvällen, konstaterar Magnus Holmberg.
Men publiken kom sent. Ännu vid klockan 23 hade inte hälften av alla som köpt förköp passerat entrén.
- Innan fick vi kritik för att artisterna låg sent och att folk ville komma tidigare, men när första uppträdandet skulle börja var det lite folk så vi sköt fram det 45 minuter, säger han.

Tömde torget
Han tror att tömningen av torget som skedde mellan dagaktiviteterna och kvällsfesten spelar en roll i sammanhanget.
- Självklart har det spelat in, folk gick hem och käkade och förfestade innan man vände tillbaka. Det är en av de erfarenheter vi tar med oss.

Utgång = hemgång
Det har också varit en del diskussioner om principen "Utgång är lika med hemgång", det vill säga att den som gick ut från festområdet måste betala ny entre för att få gå in igen.
Den principen försvarar Magnus Holmberg.
- Vi tycker det är bra, det minskar det okontrollerade krökandet utanför, och framför allt hade halva Vimmerby blivit till en toalett om man kunnat gå ut och in, och det tycker vi inte butiksägare, fastighetsägare och boende ska utsättas för.
Han hänvisar också till att det är vanligt vid endagarsarrangemang.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om