30 nya jobb på Boklok fram till 2017

Bostadsfabriken Boklok i Gullringen går som på räls. Inom tre år ska dagens 160 anställda i Gullringen bli 190. Därmed utökar man kapaciteten från 540 lägenheter per år till 670 lägenheter år 2017. - Vi tror att vi behöver växa ännu mer efter den här treårsperioden, säger fabrikschefen Roger Pettersson.

Roger Petterson, fabrikschef, Madeleine Rosenqvist (KD), Anders Andersson (KD), Johan Spangenberg, vd för Boklok, Ola Gustafsson (KD), Gudrun Brunegård (KD) diskuterade bostadsbyggande med bostadsministen Stefan Attefall (KD).

Roger Petterson, fabrikschef, Madeleine Rosenqvist (KD), Anders Andersson (KD), Johan Spangenberg, vd för Boklok, Ola Gustafsson (KD), Gudrun Brunegård (KD) diskuterade bostadsbyggande med bostadsministen Stefan Attefall (KD).

Foto:

Vimmerby2014-06-27 06:36


Investeringen kostar Boklok, som är ett samarbete mellan Skanska och Ikea, mellan 20-30 miljoner och kommer ge ytterligare 30 anställningar på fabriken i Gullringen inom en treårsperiod. Dagens 24-takt ska successivt ökas till 30-takt fram till 2017 och innebär en produktionsökning på cirka 130 lägenhetsmoduler per år.
- Anledningen är att vi säljer förbaskat bra helt enkelt. Vi har rekryterat personal som har tittat på projekt och markområden och det börjar ge resultat nu. Det är jäkligt häftigt att vi i lilla Gullringen kan vara en av kommunens största arbetsgivare och att vi kan ge så många jobb.
Pettersson tror på ytterligare produktionsökning efter 2017.
- De signaler vi har nu tyder på det, men det räcker att det händer något med räntan för att det ska förändras. Samtidigt vill vi inte forcera fram och tappa i kvalité. Det är en balansgång.
Något övertagande av det rivningshotade kontoret för gamla Gullringshus är däremot inte aktuellt.
- Det är tråkigt det som håller på att hända. Vi har diskuterat med Gullringshus, men det är inte aktuellt för oss just nu och vi har bra grundförutsättningar att växa i de lokaler vi har nu.

Fyra våningar
I onsdags besökte bostadsminister Stefan Attefall (KD) Boklok, som bygger bostäder enligt två modeller. Dels vinkelhus och dels lägenhetsmoduler. Lägenheterna är helt klara, både invändigt och utvändigt, när de lämnar fabriken. Det är lägenheterna som går åt som smör och att BoKlok numera kan leverera upp till fyra våningar ger helt andra möjligheter för projekt i storstadsområdena.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om