40 miljoner skapar 20 nya jobb i Frödinge

Frödinge Mejeri investerar 40 miljoner kronor för att satsa på produktion av portionsförpackade produkter. Det ger ett 20-tal nya jobb i Frödinge under våren.

Vimmerby2008-01-25 07:28

- Vi håller på att anställa och kommer att fortsätta med det under våren, så det rör sig säkert om något 20-tal nyanställningar totalt, säger Bo Carlsson, VD för Frödinge Mejeri.
Investeringen och omläggningen till att producera portionsbitar av både tårtor och ostkakor är en del i en långsiktig utveckling av livsmedelsproduktionen i Frödinge. Omläggningen sker för att möta ett nytt behov bland konsumenterna både internationellt och i Sverige.
- Det är en tydlig trend att efterfrågan ökar på portionsförpackade produkter. Det bottnar bland annat i att antalet enmanshushåll ökar, men också att alla konsumenter blir mer och mer individuella och väljer sin egen godbit när det passar dom, och då är styckvis förpackade produkter både bekvämt, enkelt och bra på alla vis, säger Bo Carlsson.
Frödinge Mejeri har inlett produktionen av portionsförpackade produkter redan under 2007.
- Vi har ett flertal lanseringar som blivit mycket lyckade under förra året. Det stärker att det här är en bra satsning som det finns en stor marknad för.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om