401 518 besökare i Astrids Värld

Under maj, juni och augusti gick det riktigt bra för Astrid Lindgrens Värld. Men så var det juli.- På åtta dagar tappade vi 10 500 gäster, säger Mikael Ahlerup, vd, som ändå är nöjd. Och tror på en stark höst.

Vimmerby2012-08-28 06:32

Huvudsäsongen i Astrid Lindgrens Värld nådde inte den nivå man räknat med. När parken stängde i söndags stannade antalet besökare på totalt 401 518.
- Under sommaren som helhet har vi minskat två procent och tappat 8 500 besökare. Men då tappade vi allt och lite till under några dagar i början av juli.

Katastrof
Säsongen inleddes med ett all time high med omkring 40 000 besökare.
- Maj är svår att jämföra år från år eftersom antalet öppetdagar varierar så. Det enda som är jämförbart är snittet per dag.
I juni kom 80 000 och i augusti 97 000 - bara 500 från bästa augustimånaden i parkens historia.
Men juli blev en blöt historia. Att områden i framförallt grannkommunerna Eksjö och Hultsfred drabbades av översvämningar fick inte folk att slänga sig i bilen för att åka till Vimmerby.
- Jag vill inte framstå som en gnällspik, men under åtta dagar efter SMHI:s katastrofvädervarningar tappade vi 10 500 gäster. I Danmarks motsvarighet till SVT var en av nyheterna "Astrid Lindgren-land drunknar". Under tre dagar var vi total nerringda och det enda vår bokning fick svara på var om det fanns vägar att ta sig fram på och om vår camping låg under vatten. Så med det sagt tycker jag att vi tog igen tappet ganska bra och det är ändå den fjärde bästa säsongen någonsin och det ett år när många nöjesparker haft det svårt. De tre somrar som varit bättre är när vi firade Astrid 100 år 2007, när nya Pippimiljön invigdes 2009 och i fjol när vi presenterade vår nya Ronjamiljö. I år hade vi ingenting av det slaget.
Men nästa år, i juni, öppnar ALV:s största satsning hittills. En ny Emilmiljö. Och Mikael Ahlerup ser med stor förväntan fram emot det. Han tror också på höstsäsongen, som startar redan nu i helgen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om