500 nya p-platser utan marklov

Astrid Lindgrens Värld bygger ut besöksparkeringen med uppemot 10 000 kvadratmeter utan att först ha ansökt om marklov för det. I förlängningen kan det innebära straffavgifter för ALV.

Vimmerby2013-02-14 07:26

- Det finns inget marklov för att börja bygga ut parkeringen, men det är inte parkeringen i sig som är problemet, utan det är skyddsavstånden till Stångån och järnvägen, säger Bo Svensson, C, ordförande i miljö- och byggnämnden i Vimmerby som på onsdagen tog upp fallet sedan förvaltningen uppmärksammat parkeringsprojektet vid ALV via media.
Efter det har en ansökan kommit in, men arbetet har enligt nämndens uppfattning pågått i ett antal veckor.

Strandskydd
- Vi är till för att beakta sådant som strandskyddet på 100 meter från ån, och avstånd till järnvägen. Nu har en del av den blivande parkeringen tagits bort för att inte hamna inom strandskyddet, men innan vi kan ge ett lov måste också Trafikverket yttra sig om närheten till järnvägen, säger Bo Klarén, stadsarkitekt i Vimmerby kommun.
Därför remitteras ärendet tillbaka till förvaltningen och miljö- och byggnämnden förutsätter att arbetet med p-platsen avbryts.
- Vi kräver inte att det stoppas, men vi utgår från att man från och med nu inväntar att erforderliga beslut är tagna innan arbetet fortsätter, säger Bo Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om