60 år i Södra Vi musikkår

Den 16 maj, när våren stod som vackrast, avled Edgar Johansson, Berghagen, Södra Vi. Han fyllde i februari 79 år. Hans närmaste är dottern Maria, bosatt i Mörtfors, sonen Lennart, bosatt i Södra Vi och fosterdottern Lisabeth, bosatt i Västervik, med familjer.

Vimmerby2016-05-24 19:00

"Edgar i Gallebo", som han oftast kallades, var född och uppvuxen i just Gallebo, son till Ester och Ragnar Johansson. Han var yngst i en syskonskara på fem, där även systrarna Britta och Megan samt bröderna Egon och Bertil ingick.

Efter skolan började han arbeta i faderns sågverks- och åkerirörelse, där han var anställd fram till dess att den avvecklades 1974. Då blev impregneringsföretaget Stab Suecia hans arbetsgivare och här jobbade han sedan till pensioneringen.

1954 gifte han sig med Sonja, som hade finska rötter, och makarna bosatte sig först i Gallebo för att senare flytta till Berghagen, som ligger i närheten av Käbbo, några kilometer väster om Södra Vi. Sonja gick bort i augusti 2015.

Musiken fängslade

Redan som liten grabb kom Edgar i kontakt med musiken, som fanns ständigt närvarande i föräldrahemmet, där man både sjöng och spelade. Detta intresse har följt honom genom livet. Han var med och bildade Södra Vi blåsorkester, där han spelade klarinett i 60 år, och han fanns även troget med i basstämman i den sammanslagna hembygds- och kyrkokören.

Gillade att jaga

Han hade också ett mycket stort jaktintresse, som regelbundet tog honom ut i skog och mark. Ofta tillsammans med någon kompis. Älgjakten var naturligtvis något av årets höjdpunkt.

Att träffa Edgar och prata en stund var alltid lika trivsamt och gemytligt. Han var en minnesgod man, som gärna delade med sig av både det han själv upplevt och det han fått sig berättat. Han var en utmärkt berättare, oavsett om historien var sann eller en härlig skröna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om