60-årig förening har fått nytändning

Korpen i Vimmerby fyller 60 år. På lördag firas det med säsongspremiär för tipspromenaderna och en föreläsning om kost, träning och hälsa av Charlotte Althin i Folkets Park.

Helen Sjöström är ordförande för Korpen i Vimmerby som firar 60 år på lördag.

Helen Sjöström är ordförande för Korpen i Vimmerby som firar 60 år på lördag.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2019-08-28 19:34

Korpen har funnits i Sverige i drygt 100 år och har genom åren växt till ett riksförbund med över 400 föreningar runt om i landet. Grundtanken har varit att samla människor som vill motionera och ha kul tillsammans. I Vimmerby har Korpen funnits i 60 år och verksamheten har förändrats en hel del genom åren.

– Jag gick med i styrelsen för Korpen 1984 och då var det mycket aktiviteter med seriespel i såväl fotboll, rinkbandy och handboll. Många företag hade lag, men på 1990-talet minskade intresset. På senare år har det varit tuffare och 2017 stod föreningen utan styrelse. Sedan tog Helen Sjöström över som ordförande och nu har vi fått en nytändning, säger Erling Åberg.

Tack vare den rådande hälsotrenden har Korpen funnit andra vägar att aktivera folk.

Vilka aktiviteter har ni på programmet nu?

– Vi har flera olika pass i veckan med fem ledare engagerade. Bland annat vattengympa, TRX, poweryoga, basgympa och zumba. Sedan är våra tipspromenader på söndagar populära och så arrangerar vi Krön runt på cykel på våren och tomtesmyg i VOK i november, säger Helen Sjöström.

Till helgen firas 60-årsjubileet i Folkets park i Vimmerby med tipspromenad på lördagen.

– Förutom tipspromenaden så finns en utställning med föreningens historia. Dessutom har vi en föreläsning med Charlotte Althin. Hon är idrottspedagog i grunden men jobbar som inspiratör och föreläser om hur kost och träning påverkar livet, säger Helen Sjöström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om