65-ÅRING ALLVARLIGT SKADAD I BRANDEN

En 65-årig man vårdas med allvarliga skador på intensivvårdsavdelningen på sjukhuset efter natten brand i en bostad i Vimmerby.

Foto: Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2018-01-17 07:28
Det uppger landstinget i Kalmar län i en färsk olycksbulletin nu på onsdagsmorgonen.
Larmet om branden kom strax efter midnatt natten till onsdagen. Det var grannar som kände röklukt och upptäckte att det kom tjock rök från en lägenhet i ett mindre hyreshus på nedre Drottninggatan i centrala Vimmerby.
På grund av röken kunde de inte gå in i bostaden där de misstänkte att det fanns en person kvar. Ambulansen var först på plats och personalen tog sig in i lägenheten och släckte ner branden med en pulversläckare. När räddningstjänsten kort senare kom till platsen var branden släckt. I lägenheten fanns en man i 65-årsåldern. Han fördes i ambulans till sjukhuset i Västervik, där han alltså vårdas med allvarliga skador.
Vilken typ av skador det är framgår inte av olycksbulletinen. Men sannolikt rör det sig om rökskador. Branden begränsade sig till en fåtölj, men rökfyllde lägenheten på andra våningen i byggnaden.
Polisen misstänker att det är rökning som orsakat branden i fåtöljen och eftersom det fanns risk att branden kunde sprida sig har polisen inlett en utredning om allmän farlig vårdslöshet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om