70 år med Storebro IF

I helgen firade Storebro IF 70-årsjubileum i samband med årsfesten. - Vi är i första hand en idrottsförening som sysslar mest med fotboll, men vårt samhällsengagemang är stort, säger föreningens ordförande Ann-Louise Glader.

Vimmerby2010-10-26 06:31

Den festliga 70-årskvällen inleddes med mottagning där många föreningar och företag från trakten uppvaktade med blommor och gåvor. Därefter fortsatte firandet med den traditionella årsfesten som innehöll god mat, underhållning och prisutdelningar.
Ann-Louise Glader, som tidigare i år blev idrottsföreningens första kvinnliga ordförande, sätter stort värde på uppvaktningen.
- Jättekul. Vi har ett gott samarbete med många föreningar och företag och det är viktigt.

Samhällsnytta
Att Storebro IFs 70 år till största delen präglats av fotboll och annan idrott är naturligt, men Ann-Louise Glader vill också gärna puffa för det en idrottsförening kan betyda för den lilla ortens överlevnad.
- Så är det på många ställen, men det kan vara lätt att glömma bort vad idrottsföreningen gör. Samhällsengagemang är ett nyckelord för oss och jag ser oss som ett komplement till exempelvis hembygdsföreningen.
Idag hjälper Storebro IF till med att köra ut mat från affären till äldre, man har fått kommunens uppdrag att sköta badplats, lekparker och grönområden och hjälper också många av ortens föreningar med bland annat gräsklippning.
- En vinn-vinn-situation. De sponsrar oss och vi hjälper dem med det vi kan. Vi var bland annat med när Storebro Gjuteri arrangerade sitt 200-årsjubileum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om