Begreppet kändis kan man vrida på. "Känd från tv" det lockar alltid. Men även om Jan Lundgren kanske inte är jättekänd från just tv, så är han ett av Sveriges främsta och mest eftersökta namn inom jazzen.
– Han räknas som en av världens mest framstående jazzpianister och spelar piano i Jan Johansson och Bengt Hallbergs anda. Han har spelat med de flesta i den svenska jazzeliten och har hela världen som arbetsplats, säger Ingegerd Grundén, ledamot i styrelsen.
I Vimmerby har han framträtt tidigare, 2012. Då med sin egen ensemble, Jan Lundgren Trio. På söndag är han här igen.
– Den här gången kommer han ensam för att spela låtar från "The great American songbook" och sina andra favoriter och han berättar också om sig själv och sitt liv.
Konserten var från början bokad till 2 april, men Jan Lundgren blev självklart inbjuden att medverka på sitt tyska skivbolags ACT:s 25-årsjubileumskonsert i Berlins Konserthus just den kvällen.
– Så vi tyckte väl att vi kunde släppa iväg honom till Berlin och var glada att han kunde hitta ett annat datum för oss, säger Lars Åke Öhman.
Att det finns de som ser fram emot konserten råder ingen tvekan om.
– Redan för en månad sedan ringde en kvinna och undrade om det fanns biljetter kvar...
Konserten med Lundgren är den sista för vårsäsongen, och musikföreningen ligger ovanligt väl till när det gäller bokningar för resten av året och in på 2018. Fattas bara, när 2017 ska få lite extra guldkant Sevedebygdens Musikförening fyller nämligen 70 år.
Men smakar det så kostar det. Föreningen kämpar hårt med ekonomin och lyckades få ett litet överskott 2016 trots att anslaget från kommunen krympte från 40 000 kronor till knappt 25 000 kronor.
– Det går runt tack vare att vi sliter hårt för att få sponsorer, varifrån vi fick totalt 30 500 kronor, samarbetet med Länsmusiken betyder mycket och naturligtvis våra trogna konsertbesökare. Publiken ökade faktiskt under 2016, från ett snitt på ett 60-tal per konsert till 78. Det är vi förstås väldigt glada för.
På årsmötet beslutade man att höja biljettpriserna.
– Vi måste rätta mun efter matsäck. Dels påverkas vi av minskat anslag, dels är vi inte beredda att tumma på kvaliteten på artisterna. Och prutar gör vi aldrig. De ska ha det de begär, säger Lars Åke Öhman.