80 år med Albins Järn

Det är fyra butiker i en, på en yta av 2 500 kvadratmeter. Det är i dagsläget 17 anställda. Och med början i dag fredag, firar Albins Järn och Färg sin 80-åriga tillvaro med öppet hus i två dagar. - Det har varit en fantastisk utveckling och det har varit roligt att var med på delar av den resan, säger vd:n Magnus Brogren.

Vimmerby2007-10-26 06:12

Albin Carlssons Järnhandel i Vimmerby tillhör den där skaran med gamla anrika affärer som funnits med länge i tiden och som vuxit sig starka under årens lopp.
Det började redan 1927 när Albin Carlsson startade upp den renodlade järnaffären på Storgatan. Själv bodde han i övervåningen i den fastighet där Brödstugan i dag finns inrymd. Här låg också en livsmedelsaffär och den lokalen tog Albin senare över och utvidgade sin verksamhet med järnaffär.

Första steget
Man kan säga att nuvarande ägaren Magnus Brogrens rötter kom in i bilden på 1940-talet.
- Ja, 1945 köpte min far, Stig, in sig i rörelsen och blev kompanjon med Albin, så det var grunden till det som finns i dag, säger Magnus.
Stig och Albin drev tillsammans järnaffären fram till 1964 då Albin gick i pension. Vid den tidpunkten hade Magnus hunnit bli tio år och det stod nog klart redan då att han skulle axla företaget efter sin far.
Och så blev det 18 år senare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om