80 år med karta och kompass

När Vimmerby Orienteringsklubb firar sina 80 år med karta och kompas inleds festligheterna på ett för orienterare signifikativt vis. Ett 20-tal riktigt hurtiga går ut hårt genom att ta sig an natt-SM-banan från 1962. Drygt 14 kilometer. På morgonen.

Vimmerby2015-08-21 06:28

Orientering är speciellt. Inte sällan en angelägenhet för hela familjen, i flera generationer.

- Det är få sporter som man kan hålla på med livet igenom. Vi har aktiva från 7-8-årsåldern upp till 80-plussare, säger Lars-Göran Johansson, som ingår i jubileumskommittén tillsammans med Mats Carlsson, Roger Lönn och Bertil Axelsson.

Lars-Göran Johansson var själv en i gänget av framgångsrika VOK-are i slutet av 1970-talet och början av 1980-talet. Intresset, framgångarna och antalet medlemmar har gått i vågor.

- Det hänger ihop. Är det ett hyfsat duktigt gäng brukar de dra med sina kompisar.

Just nu har föreningen drygt 200 medlemmar. Som mest har man haft 360. Nuvarande ordförande Bertil Axelsson var ordförande också 1979-83.

- En utmaning är att hålla kvar ungdomarna i verksamheten och inte minst skulle vi vilja ha större möjligheter att ta emot unga som vill fortsätta idrotta, men kanske släpper fotbollen när de är 16-17 år. Under vinterhalvåret har vi öppna träningar också för löparklubbar och vår baktanke är förstås att få fler intresserade av orienteringen. Det är vår förhoppning.

Läs artikeln i sin helhet i fredagens tidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om