80 inställda tåg på en vecka

Kustpilentågen står stilla som isklumpar och verkstaden hinner inte åtgärda isbildningen.Hårt prövade tågresenärer på Stångådalsbanan tvingas åka ersättningsbuss. Bara senaste veckan har åttio avgångar ersatts med buss.Nu kräver Vimmerby, Hultsfred, Kinda och Högsby kommuner att KLT och Landstinget gör något åt situationen.

Vimmerby2010-12-08 07:21

- Något måste göras, det går inte bara att sitta och vänta och tro att det löser sig, säger Mikael Leijonhud, som jobbar på det gemensamma infrastrukturkansli de fyra kommunerna driver just för att sätta bättre press på de ansvariga för Stångådalsbanan och tågtrafiken.
Under tisdagen varskor KLT på sin hemsida att åtminstone tio av de tolv turerna under dagen är inställda och ersatta med buss.

Åttio avgångar inställda
Enligt Michael Leijonhud som noga gått igenom läget har åttio avgångar ställts in från den 1 till och med den 7 december.
Hårt prövade resenärer minns fjolårets ständiga problem, med förseningar, ersättningsbussar och nya förseningar eller kylslagna resor med de gamla rälsbussarna från 1970-talet. Något flera vittnat om i vår tidning de senaste dagarna. Trots nya tåg på Tjustbanan, och att de flesta Kustpilen tågen nu skulle vara i drift igen, står tågen stilla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om