Åbro belåtna med försäljningen

Glassförsäljningen ligger lågt jämfört med ett vanligt år hittills på grund av det lite svalare vädret. Detsamma gäller dock inte dryckesförsäljningen. På Åbro Bryggeri har de samma försäljningsnivåer som de brukar ha så här års. – Vi är nöjda, säger VD:n Henrik Dunge.

Henrik Dunge, VD på Åbro Bryggeri. Foto: Roelof Stroetinga (arkiv)

Henrik Dunge, VD på Åbro Bryggeri. Foto: Roelof Stroetinga (arkiv)

Foto:

Vimmerby2017-07-13 09:00

Den normala sommarvärmen har inte riktigt slagit sig fast i vårt avlånga land ännu. Den lite svalare temperaturen har gett inverkan på bland annat glassförsäljningen som tappat med några procent. På Åbro Bryggeri är situationen annorlunda. För dem ligger den nationella dryckesförsäljningen på bra nivåer berättar Henrik Dunge.

– Det är ganska tidigt fortfarande, vi är mitt uppe i högsäsongen. Men vi är glada för det ser mycket bra ut. Jag har dock inga siffror utan det tar vi fram i slutet av augusti när vi summerar hela sommaren.

Jämfört med samma period förra året, har försäljningen ökat eller minskat?
– Vi ligger i paritet med förra året. Förra året hade vi ju en väldigt bra och varm sommar. Men vädret i år har ändå varit bra, även att många tycker det regnar har vi överlag haft höga temperaturer.

Dryckesförsäljningen är inte lika beroende av vädret som till exempel glassförsäljningen konstaterar Dunge.
– Nej inte lika mycket. Vi har ju en fördel att det helst ska vara lite varmare kvällar så man kan sitta ute och dricka och gå ut på restaurang. Däremot om det blir riktigt stekhett så kanske man inte dricker så mycket utan då håller man sig i skuggan och svalkar sig med annat.

När det gäller exporten av drycker är vädret en faktor ifall försäljningen ska gå bra eller inte.
– Där spelar vädret också roll. England är vår största exportmarknad och där har det varit en bra början på sommaren rent vädermässigt. Men likaså där är det lite tidigt att säga något för det är en väldigt lång säsong kvar, avslutar Henrik Dunge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om