Åbro skär bort 37 tjänster

Åbro Bryggeri skär bort 37 tjänster. Det är framför allt säljare till dagligvaruhandeln som drabbas. Men bara en handfull av tjänsterna som försvinner finns i Vimmerby. Resten finns runt om i landet.

Foto:

Vimmerby2007-03-01 07:19

- Vi minskar i Vimmerby också, men det är färre än fem tjänster och samtidigt centraliserar vi vår planering av distributionen till Vimmerby och stänger två terminaler ute i landet, säger Henrik Dunge till vår tidning.
Det är stora förändringar i distributionen inom dagligvaruhandelnssom i huvudsak ligger bakom nedskärningar som nu sker hos Vimmerbybryggeriet.
- ICA tar över all distribution av drycker och plock i butikerna i egen regi sucessivt under året, och det slår naturligtvis mot oss, eftersom ICA står för ungefär 50 procent av dagligvarumarknaden, säger Henrik Dunge.
Förändringarna inom dagligvaruhandeln har varit kända hos bryggeriet sedan före jul, och arbetet med att förändra den egna organisationen har pågått sedan dess.
- Vi behöver givetvis anpassa oss till den situation som råder på marknaden, och ICA gör sin förändring för att få ett jämnare flöde till butikerna, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om