Frisörsalong i Vimmerby fick ruta krossad

Frisörsalongen Lili Barbershop i centrala Vimmerby har utsatts för skadegörelse. På midsommardagen upptäckte ägaren att det hade kastats stenar genom skyltfönstret.

Skadegörelsen inträffade natten mellan midsommarafton och midsommardagen. Genrebild.

Skadegörelsen inträffade natten mellan midsommarafton och midsommardagen. Genrebild.

Foto: PONTUS LUNDAHL

Vimmerby2023-06-26 15:18

När Vimmerby Tidning kommer till platsen så har salongen tagit dit en glasmästare som fixar den stora skadan. Melissa Ilo jobbar på Lili Barbershop och hon är bedrövad över händelsen.

– Det är så klart tråkigt att det finns respektlösa människor. Det ser inte så trevligt ut och det är många turister som går förbi här. Det var lite chockat när vi upptäckte det och vi har polisanmält händelsen. Vi får vänta på att polisen utreder det här.

Nu vill Melissa Ilo blicka framåt.  

– Vi får se det positiva i det och vi får den hjälp vi behöver. Folk fortsätter att komma hit trots att det inte ser så trevligt ut just nu.

Skadegörelsen inträffade natten mellan midsommarafton och midsommardagen. Anders Hultman vid polisen bekräftar att det har gjorts en polisanmälan.  

– Det ska ha kastats stenar genom skyltfönstret, men ingen har varit inne i lokalen. I nuläget finns det ingen misstänkt, säger han.  

Dagen före, torsdagen den 22 juni, var det ett uppmärksammat bråk i närheten av samma plats. Både polis och ambulans larmades till Storgatan efter att en man i 30-årsåldern blivit slagen i ansiktet.   

Det är oklart om de båda händelserna har något samband.  

– Det kan jag inte svara på. I det fallet är en man i 50-årsåldern misstänkt för misshandel, säger Hultman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!