Tjuvar bröt sig in och stal 10 kilo choklad

Natten mellan lördag och söndag bröt sig tjuvar in på ett lager till 24 Food Nossen Livs, vid Vimmerby Camping. Med sig fick de 10 kilo choklad. "Det är skittråkigt att sådant händer", säger ägaren Hampus Weth Wolmeryd.

24 Food Nossen Livs har efter inbrottet och stölden av tio kilo choklad fått övervakning även utvändigt.

24 Food Nossen Livs har efter inbrottet och stölden av tio kilo choklad fått övervakning även utvändigt.

Foto: Victoria Otternäs

Vimmerby2024-06-17 15:00

Enligt anmälan till polisen försvann det Marabou-choklad för ett värde av 2 500 kronor. 

– Vi har ett förråd som egentligen inte ska användas som ett förråd. Det har varit ett temporärt avlastningsförråd. Den dörren har blivit uppbruten, berättar Hampus Weth Wolmeryd. 

Har det hänt något liknande tidigare?

– Det har hänt lite småbus till och från. Det är inga yrkeskriminella som gör en sådan grej. Det var några som var sötsugna på fel timma och inte kände att de ville betala för sig. Butiken är inte öppen dygnet runt och det kanske är därför som de problemskaparna har gjort det här. Vi stänger den klockan 22 för vi vet att natten drar fram det värsta ur många av våra medmänniskor. Så därför har vi inte öppet för allmänheten på nätterna, bara campinggästerna. Men det är alltid någon som får betala när någon annan gör ovett. Det är tråkigt när man själv är den personen.

undefined
Hampus Weth Wolmeryd på Vimmerby Camping.

Påverkar det här hur ni kommer arbeta med butiken?

– Nej. Det som påverkar är att det temporära förrådet som vi använt innan fått tömmas. Det blir en stor arbetsinsats. De personer som begår sådant här kanske glömmer att ta med i beräkningen. Att det handlar om mer än produktvärde. Det är tid som vi annars kunnat lägga på att annat, som att till exempel utveckla verksamheten, något som många kan ha nytta av. Det är bara jättetråkigt.  

Det är en obemannad butik. Hur har det varit innan med snatterier och stölder?

– Där inne sköts det väldigt bra. Vi har direktövervakning med larmfunktion. Det är väldigt sällan att det behöver komma till att det blir en polisanmälan av det. Efter helgens incidenter har vi utvändigt satt upp många fler övervakningskameror och annan form av larmutrustning. Allt som händer framöver kommer polisanmälas. 

Hur tänker ni kring butikens framtid?

– Sedan vi öppnade första dagen så har det kommit gäster och de har uppskattat att det finns en service. Än så länge är det full fart. Vi ser jättemycket potential framåt. Enstaka rötägg kommer inte få sabba vår goda ande. Utan vi försöker jobba vidare med en positiv attityd. Prognosen som vi har nu är att vi kommer köra butiken på helår, det är ambitionen i alla fall, men utbudet kommer minska lite under lågsäsong. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!