Så gick premiärveckan för nya tapasrestaurangen

Förra veckan kunde krögaren Reman Tekbas öppna sin tapasbar på Norrtullsgatan där tidigare Burgers & Beers huserade. "Alla som varit här har varit nöjda", säger han.

Förra veckan öppnade Ramons Tapas Bar i Vimmerby.

Förra veckan öppnade Ramons Tapas Bar i Vimmerby.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2023-06-03 20:00

Ända sedan februari, när Reman Tekbas gick ut med att han och hans son skulle öppna en tapasbar, har förberedelserna varit i full gång. Tanken först var att det skulle öppna i april men man fick skjuta fram premiären och förra veckan, den 25 maj, var man redo att ta emot sina första gäster.

Drygt en vecka har nu gått sedan portarna öppnades och det blev som Reman Tekbas förväntade sig.

– Det har varit lugnt och det är bra, då kan vi komma in i systemet och hitta våra brister. Det ser bra ut och alla som varit här har varit nöjda. Det har varit många intresserade som har kommit hit och tittat hur det ser ut. Det var ganska väntat att det skulle bli lugnt, det brukar bli så när det kommer något nytt till stan och alla kanske inte känner till det än, säger Reman Tekbas till Vimmerby Tidning.

Något som var en besvikelse inför öppningen var att man nekades serveringstillstånd av alkohol. Det kommer gå nästan hela sommaren innan man får göra om provet, då nästa försök sker i augusti. 

– Jag vet inte hur mycket det kommer att påverka att vi inte kan servera alkohol än. Vi får se hur det kommer att bli men det kommer att fungera. Det litar vi på och alla är välkomna hit. 

Reman Tekbas har sedan tidigare en lång erfarenhet från restaurangbranschen i Stockholm innan han kom till Vimmerby med nu sitt nya tapasställe. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!