Caféägaren är redo att öppna igen: "Lyxigare känsla nu"

Snart är väntan över. Om några dagar öppnar Konditori Paris igen – efter en omfattande renovering som har kostat cirka 1,5 miljoner kronor.

Renoveringen tog längre tid än beräknat. Men nu är det äntligen klart och Wael Altamer är mycket nöjd med resultatet.

Renoveringen tog längre tid än beräknat. Men nu är det äntligen klart och Wael Altamer är mycket nöjd med resultatet.

Foto: Michael Nordin

Vimmerby2023-06-02 06:00

Preliminärt öppningsdatum är 8 juni.

– Ja, om allt går som planerat öppnar vi på torsdag. Det ska bli kul! Nu är det bara de sista detaljerna som återstår. Bland annat väntar jag på en leverans från Tyskland, säger caféägaren Wael Altamer.

Konditori Paris startades 2016 och ligger på Norrtullsgatan i centrala Vimmerby, precis bredvid Rusta och apoteket. På grund av en tidigare vattenläcka har lokalerna totalrenoverats och cafét har hållit stängt i drygt tre månader.

Väggar, tak, golv, inredning och så vidare har bytts ut.

– Jag är väldigt nöjd med resultatet. Förhoppningsvis kommer mina kunder också gilla den här förändringen. Det är en lite lyxigare känsla nu.   

Tidigare har det snackats om ett namnbyte. Hur blir det med den saken?

– Jag tänkte byta till Barista Café & Bistro, för att locka hit fler utländska turister. Alla vet vad café betyder. Men nej...det blir inte så. Det är många Vimmerbybor som har hört av sig och sagt att jag inte borde byta namn. Folk vill att mitt ställe ska heta Konditori Paris och då lyssnar jag på det, säger Wael Altamer och spricker upp i ett stort leende.

undefined
"Experter från Ikea har hjälpt till med inredningen", säger Wael Altamer som har drivit Konditori Paris sedan 2016.

Slutnotan för renoveringen/satsningen beräknas landa kring 1,5 miljoner kronor. Fastighetsägaren (Stockholmsbolaget Vendus) står för merparten, medan Wael Altamer har betalat cirka 300 000–400 000 kronor.

– Jag har köpt flera nya maskiner och ett nytt frysrum, vilket kostar mycket pengar. 

Det är en stor satsning, samtidigt som vi har hög inflation och stigande räntor. Hur många kunder behöver du för att få ihop kalkylen?

– Det är svårt att svara på. Jag kommer jobba hårt och hoppas på många besökare. Den här sommaren blir det två anställda utöver mig. Jämfört med tidigare kommer arbetet i köket underlättas av de nya maskinerna.

Blir det några förändringar i utbudet?

– Det blir fler maträtter. Alla vill ha mat. På lördagar finns det nästan inga lunchalternativ i stan, då är det många som kommer hit, säger Wael Altamer utan att avslöja hur menyn kommer se ut.

undefined
Snart är det dags att plocka ner den här lappen – och återigen öppna dörrarna till cafét som är granne med Rusta och apoteket.

En annan förändring som väntas gynna det nyrenoverade cafét är Rustas intåg i Vimmerby. Entrédörrarna ligger bara några meter ifrån varandra.

– Det är mycket bra. Det var lite dött på gatan när Coop stängde förra året. Nu är det mer liv igen, säger Wael Altamer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!