Caféägaren har tröttnat på alla inbrottsförsök

När caféägaren Thierry Berteau kom till jobbet på fredagsmorgonen möttes han av två krossade fönsterrutor och blod på toaletten.
– Det är väldigt tråkigt att vi drabbas av det här gång på gång, säger han och suckar.
Den misstänkta gärningsmannen togs av polisen på bar gärning.

Thierry Berteau, som har drivit "Café På Spåret" sedan 2018, berättar att det stundtals är mycket strul vid resecentrum. Med bland annat krossade rutor och stök i väntsalen.

Thierry Berteau, som har drivit "Café På Spåret" sedan 2018, berättar att det stundtals är mycket strul vid resecentrum. Med bland annat krossade rutor och stök i väntsalen.

Foto: Michael Nordin

Vimmerby2024-10-18 11:34

Thierry Berteau och hans fru Linda har drivit "Café På Spåret" vid resecentrum i Vimmerby sedan 2018. Flera gånger har det varit problem med krossade fönsterrutor och stök i väntsalen.

Natten mellan torsdag och fredag skedde det ett nytt inbrottsförsök. Vimmerby Tidning har tagit del av övervakningsbilderna som visar hur en man gick utanför stationshuset och krossade en fönsterruta till cafét vid 01:30-tiden. Men han kom inte in i byggnaden.

– Det går inte att komma in den vägen. Vi har stålgaller innanför alla fönster, säger Thierry Berteau.

Under natten krossades ytterligare en fönsterruta på stationshusets södra gavelsida. Via den öppningen kunde mannen ta sig in i väntsalen.

Strax före klockan 03:00 såg en polispatrull att det befann sig en obehörig person inne i det låsta stationshuset.

– När vi fick kontroll på mannen upptäckte vi att han hade en kniv på sig. Därför rubriceras det som både brott mot knivlagen och försök till stöld genom inbrott, säger Katarina Rusin vid polisens ledningscentral.

Mannen är i 30-årsåldern. Han släpptes på fri fot under natten, men är fortsatt misstänkt.

För Thierry Berteau blev det en tråkig start på arbetsdagen.

– Jag fick börja med att tvätta bort allt blod från toaletten. Mannen hade skurit sig ganska rejält, det var mycket blod på golvet.

Påverkas ni ekonomiskt av det här?

– Nej, det är fastighetsägaren som fixar fönstren. Men det är väldigt tråkigt att problemen fortsätter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!