Äggfarmare prisas

Han var tidigt ute med det ekologiska tänket. Innan det var inne. Men den småbrukande hönsfarmaren Bo Davidsson var helt rätt ute. Aldrig har vi ätit så mycket ekologiska ägg som nu. För sitt långsiktiga arbete får han Vimmerby Tidnings Bygdepris 2010.

Bo Davidsson prisas för sitt ekologiska tänk. Här lyser han igenom äggen för att se att de är ok innan de hamnar i kartongerna.

Bo Davidsson prisas för sitt ekologiska tänk. Här lyser han igenom äggen för att se att de är ok innan de hamnar i kartongerna.

Foto: Arkiv

Vimmerby2010-05-18 06:07


Äggproduktion har varit en del av Bo Davidssons liv sedan han var barn. Man kan misstänka att han hade plockat ett och annat ägg i föräldrarnas hönsfarm som han sedan tog över i början av 1980-talet.
- Då hade vi burhöns. Men 1988 började jag med frigående höns i liten skala.
Äggen var svårsålda. Det var inte många som var beredda att betala ett högre pris för ägg bara för vetskapen att hönorna fått sprätta omkring.
- Lyxägg, kallades de...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om