Ahlerup lämnar Fritidsresor efter ett år

Mikael Ahlerup lämnade vd-stolen i Astrid Lindgrens Värld för drömjobbet han inte kunde tacka nej till. Men efter ett år hos Fritidsresor säger han upp sig.
- En lycklig skilsmässa. Min roll i företaget förändrades till något annat och jag kom till ett vägskäl där magkänslan sa att det var dags att gå vidare.
I väntan på nya utmaningar tar han det lugnt och ägnar sig åt familjen, som för ett halvår sedan utökades med en liten dotter. Men skulle det dyka upp något hos SJ kanske....

Mkael Ahlerup, tidigare vd i Astrid Lindgrens Värld, har valt att säga upp sig efter bara ett år hos Fritidsresor.

Mkael Ahlerup, tidigare vd i Astrid Lindgrens Värld, har valt att säga upp sig efter bara ett år hos Fritidsresor.

Foto:

Vimmerby2015-02-12 07:23


Som vd i Astrid Lindgrens Värld var Mikael Ahlerup med om en minst sagt expansiv tid. Efter att han varit med om att driva parkens största investering någonsin, den nya Katthultmiljön i hamn, kastade han sig över nya utmaningar.
- Efter att jag fått utmärkelsen "Årets chef" dök det upp många erbjudanden och jag sa till mig själv att den dagen det kommer något som verkar jäkligt roligt, då tackar jag ja.

Förändrad roll
Och erbjudandet kom. Mikael Ahlerup handplockades för en ny tjänst som servicedirektör för Norden på Fritidsresor, där fokus skulle vara på utlandsverksamheten och han också skulle få jobba med frågor kring service och upplevelser med personal och gäster över hela världen.
- Men från tiden jag rekryterades, i maj 2013, till dagen jag började i företaget, januari 2014, förändrades min roll både vad gäller innehåll och riktning. Fem dagar efter att jag börjat min anställning åkte jag till London, där jag fick beskedet att jag skulle delta och ha en ledande roll i ett internationellt projekt inom TUI. Projektet gick ut på att bygga upp en internationell destinationsorganisation.
Året som gått har inneburit väldigt lite av de direktkontakter med gäster och personal ute på destinationerna som han ville jobba med.
- Till 85-90 procent har det varit internationella TUI-frågor. Det är inget jag säger något om. I stora företag kan förändringar gå snabbt. Men man har alltid ett eget val.
I slutet på 2014 fick han ett nytt erbjudande inom TUI.
- En bra roll i den nya destinationsorganisationen, med flera tusen anställda och miljontals gäster - men det var inte därför jag börjat på Fritidsresor. Jag är stolt över mig själv, att jag höll mitt löfte att bara göra det jag vill hålla på med. Så jag tackade nej.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om