Ahlerup lämnar Vimmerby för nytt chefjobb

Astrid Lindgrens Värld behöver en ny vd. Efter tio år slutar Mikael Ahlerup för att ta plats i Fritidsresegruppens koncernledning och bli ny servicedirektör på Fritidsresor.- Det har varit fantastiska år i Astrid Lindgrens Värld. Men livet är händelsestyrt och nu har många pusselbitar trillat på plats.

Under Mikael Ahlerups år som vd  har flera stora investeringar i nya miljöer gjorts i ALV, bland annat nya Pippimiljön 2009. Parken har fått nationell och internatioll uppmärksamhet och många utmärkelser och priser. Nu lämnar han över rodret och blir ny nordisk servicedirektör på Fritidsresor.

Under Mikael Ahlerups år som vd har flera stora investeringar i nya miljöer gjorts i ALV, bland annat nya Pippimiljön 2009. Parken har fått nationell och internatioll uppmärksamhet och många utmärkelser och priser. Nu lämnar han över rodret och blir ny nordisk servicedirektör på Fritidsresor.

Foto:

Vimmerby2013-07-11 04:05


Ett decennium verkar vara lagom på vd-stolen i Astrid Lindgrens Värld. Mikael Ahlerups företrädare Joakim Karlén slutade efter tio år och nu är det alltså Ahlerups tur att gå vidare.
Under de tio år Ahlerup varit ytterst ansvarig har parkens verksamhet vuxit på flera plan. Antalet besökare har ökat från 337 000 till 461 000 gäster per år. Satsningar på hela verksamheten, från teater till matkonceptet har gett en rad utmärkelser, bland annat Trip Global Award - Sveriges bästa upplevelse 2011.

Personalen är styrkan
Nyligen invigdes den nya Katthultmiljön för Emil i Lönneberga, parkens största investering.
- Jag har fått vara med om att utveckla parken till något som är Astrid Lindgrens Värld på riktigt och Katthult är utan konkurrens det finaste vi gjort, det är kronjuvelen så här långt. Det har varit tio helt fantastiska år i företaget och där personalens engagemang och passion är den största framgångsfaktorn. Jag är så oerhört stolt över dem och känner mig trygg i att lämna företaget i händerna på de här människorna.
Vid årsskiftet lämnar han och familjen Vimmerby och flyttar till Stockholm. Han räknar med att få äta upp att han för många år sedan sa att han lärt sig hur bra det är att bo ute i landet efter att han lämnat Stockholm och att han inte tänkte bo i någon storstad igen...
- Livet är föränderligt och händelsestyrt. Plötsligt trillade pusselbitar på plats både yrkesmässigt och privat. Det är ingen hemlighet att jag fått en räcka med erbjudanden efter att jag utsetts till Årets chef 2011, många i spännande branscher jag aldrig trott man skulle höra av sig ifrån. Jag har tänkt att den dagen någon ringer och jag tänker att "det där vore kul" så... nu kom det samtalet och det sammanföll med annat. Jag och min fru har släkt i Stockholm, jag har två av mina barn i Nordnorge och vi har ett ställe i Dalarna - det är enklare att ta sig dit från Stockholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om