Rekordmånga barn på årets fotbollsskola

Årets fotbollsskola i Vimmerby har lockat 150 barn. "Vi kände att vi kunde genomföra det på ett tryggt sätt", säger David Lindgren.

Kompisar Alice Karlsson och Nikki Wall tycker att det är roligt att få umgås på Landslagets fotbollsskola.

Kompisar Alice Karlsson och Nikki Wall tycker att det är roligt att få umgås på Landslagets fotbollsskola.

Foto: Elin Elmström

Vimmerby2021-06-23 16:36

Den här veckan är fotbollsplanerna på Ceosområdet fyllda av aktivitet. Trots osäkerhet under våren pågår nu Landslagets fotbollsskola för barn födda 2008 till 2014. 

– Under året är det mycket som har blivit inställt på grund av pandemin. Vi avvaktade längre än vanligt för att se hur läget utvecklade sig innan vi beslutade om fotbollsskolan skulle bli av eller inte. Till slut bestämde vi att det var bättre att genomföra det nedskalat än att inte ha det alls, berättar David Lindgren i arrangerande Vimmerby IF.

undefined
Vännerna Elsa Lund och Estelle Svensson menar att det bästa med fotboll är att man kan springa och vinna.

Den årliga fotbollsskolan genomfördes även förra sommaren, men i en coronaanpassad version. I år har åtgärderna varit ännu fler. 

– Vi kände att vi skulle kunna genomföra det på ett tryggt sätt. Vi har skalat bort allt förutom själva spelet. Vi samlas utspritt och i mindre grupper. Vi har tur med att Ceos är stort. Hittills har vi bara fått positiva kommentarer till att vi tog på oss ansvaret och genomförde fotbollsskolan.

undefined
David Lindgren från Vimmerby IF menar att det var rätt beslut att hålla fotbollskola i år. "Det har slagit väl ut", säger han.

Intresset har trots pandemin varit stort. Hela 150 barn är anmälda till veckan. 

– Det är lite rekord, vi brukar ha runt 140. Jag tror att många av dem uppskattar att det finns lite att göra nu under sommarlovet. Att de kan komma hit, träffa kompisarna och samlas runt sitt intresse. Jag tror att det är många som annars hade suttit framför skärmar under den här tiden.

Bland flickorna födda 2013 och 2014 är det många som uppskattar arrangemanget. 

– Det är roligt att få lära sig nya saker, säger Elly Wärnelius.

undefined
Två timmar om dagen har det under veckan spelats fotboll på Ceosområdet.
Flickorna i ålder sex till åtta år spelar tillsammans på fotbollskolan.
Flickorna i ålder sex till åtta år spelar tillsammans på fotbollskolan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!