Aktiviteter för äldre ska fortsätta

Utflykter. Underhållning. Motion. Gemenskap. Stimulanspengarna från Socialstyrelsen har gett de äldre lite guldkant. Men från årsskiftet blir det inga mer pengar. - Jag kan inte tänka mig annat än att det här kommer att fortsätta i någon form - men hur vet jag inte, säger Karina Arvidsson, som slutar som aktivitetssamordnare vid nyår.

Vimmerby2011-12-10 05:06


De senaste tre åren har Vimmerby kommun fått totalt 100 000 kronor per år i kvalitetspengar av Socialstyrelsen. Pengarna har gått till resor för de äldre, utflykter, sångcirklar med mera.
- Men efter årsskiftet tar stimulansmedlet från Socialstyrelsen slut. Vi kommer däremot att fortsätta med aktiviteter under den dagliga verksamheten, säger Birgitta Alexandersson, Medicinskt ansvarig sjuksköterska och den som fördelat kvalitetsbidraget i kommunen.


På äldreboendet Eken i Vimmerby har man med hjälp av stimulansmedlen både gjort utflykter och anordnat återkommande aktiviteter och underhållning.
- Vi har besökt Wirums älgpark, Sommarro i Kisa och Kröngården. Vi har också åkt till Fredensborg där Sternelands underhöll. En gång i månaden under hela 2011 har vi haft sångcirkel med Margaretha Johansson, samt trivselträffar och musikunderhållning, berättar aktivitetssamordnaren Yvonne Pettersson på Eken Terapi.
- Vi har fått pengar alla gånger som vi ansökt. Det har varit mycket uppskattat av de äldre och vi har alltid försökt att få med så många som möjligt på aktiviteterna, säger hon.
Nyligen hade Eken besök av musikerna Vega och Lennart Andersson från Södra Vi. Paret har spelat ihop sedan de träffades på 60-talet och är välkända profiler i trakten. Vid spelningen på Eken framförde de jul- och adventssånger inför en fullsatt publik.
- När Vega kommer hit, då är det proffsigt. Hon och hennes make Lennart är synnerligen duktiga, sa Karl-Eric Wiking som var en av åhörarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om