Akvarell-och betongkurser lockar till folkhögskolan

Eleverna reser långväga för att få ta del av folkhögskolans sommarkurser. I veckan är det betonggjutning, akvarell och musik som står på schemat. - Det har varit högt söktryck i år och många står i kö, säger Agnetha Kinell på Vimmerby Folkhögskola.

Chatarina Brewitz gjorde en matstation åt fåglar i betong.

Chatarina Brewitz gjorde en matstation åt fåglar i betong.

Foto:

Vimmerby2013-08-07 06:10


I veckan håller Vimmerby folkhögskola femdagarskurser. Förutom akvarell, betonggjutning och musikvecka kommer folkhögskolan med allra största säkerhet även anordna kurser i arkeologi nästa år. Det är Mikael Dahlin som kommer att hålla i kursen om den blir av. Mikael Dahlin har varit involverad vid flera utgrävningar i Vimmerbyområdet tidigare och snart ska han och Agnetha Kinell ha ett möte om en eventuell kurs.
Men igår var de andra kurserna redan i full gång. På skolområdet under ett stort tält gjöts det betong i en massa olika formar och de tio kursdeltagarna såg ut att trivas.
- Allt handlar om formen när man sysslar med betong, säger Anna Åhlvik, handledare för betonggjutningskursen.
I konstateljén satt de som deltar i akvarellkursen. Klassen består av tolv damer och Agne Regell står för undervisningen. De hade spenderat hela förmiddagen ute i naturen där de målat av en vacker stenbro och var därför helt slut.

Karin Siljeholms akvarellmålning av bron vid Hultsfredsvägen.
Karin Siljeholms akvarellmålning av bron vid Hultsfredsvägen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om